Mitt siste innlegg for denne gang

I håp om at jeg fremdeles har noen lesere med meg etter bloggens tre uker lange nyhetstørke, kommer her noen siste ord og bilder…

Jeg har vært på safari i Krüger nasjonalpark og sett krokodille, impala, sebra, giraff, vortesvin, kudu, gnu, steenbook, løve, elefant, flodhest, hyene, bavian, bøffel, vannbøffel, stork, 2 gribbarter, struts, marekatt, wilddog, nesehorn og mange andre gøyale fugler! Her er safarigjengen  – noen som bare måtte ha safarihatt, andre ikke. :)

_MG_5566DSC_0195Meget lærerike dager – noen som visste at løver sover 18-20 timer i døgnet mens giraffer kun får 12 minutter på øyet? Jeg ville definitivt valgt løvelivet.

DSC_0345En elefant kan løpe 15 meter på 2 sekunder, så de 2 meterne bort til bilen vår kunne gått ganske så fort. Situasjonen ble ikke mindre spennende av at en bil rett bak hadde dieselmotoren igang – en lyd som visstnok gjør elefanter rimelig hissige…

På kjøreturene tur/retur Krüger fra Johannesburg fikk vi se ganske annerledes landskap enn i Western Cape – gøy å oppleve en helt annen del av landet.

_MG_5698Tilbake i Johannesburg dro vi til Soweto (SOuth WEst TOwnships) og hadde to netter på Lebo’s Backpackers. Utrolig koselig område en liten rusletur unna Vilakazi Street som har huset både Nelson Mandela og Desmond Tutu.

PICT1570

Før flyet gikk tilbake til Cape Town fikk vi en formiddag på Apartheid museet – det sterkeste museet jeg har vært på tror jeg.

Tilbake i Cape Town ble det innspurt frem til presentasjonen forrige torsdag, men fikk likevel en veldig hyggelig bursdagsfeiring med kake på sengen om morgenen og kjempekoselig ost-og-vin-kveld takket være gode venner på huset. Og ballong med et rimelig bra portrett, ikke sant? :)

DSCN2377

Nå er planen for å få SHAWCOs senter i Kensington finansielt opp og stå og på sikt uavhengig av donasjoner, som seg hør og bør for en god sosial business, printet og klar til levering imorgen før vi tar en siste tur ut til Sharon og Sharon på senteret. Utrolig deilig å være i mål, samtidig som det er rart at jeg bare har 3 dager igjen her.

Så hva har jeg med meg hjem, utenom 18 CDer med afrikansk musikk, en safarihatt, en radio, masse perledyr, en maracas, en sør-afrikansk kokebok, fire malerier, en god samling øredobber, en artikkelsamling om sosialt entreprenørskap og en pc full av bilder? At åpenhet i Afrika er en verdi av helt andre dimensjoner enn hjemme hadde jeg vel hørt før jeg dro, men det er likevel dette som har satt de dypeste sporene. Å bli ønsket «god morgen» av alle og enhver på vei til forelesning og få en god klem av den nydeligste uteliggeren jeg noensinne har møtt, er helt spesielle opplevelser. Dessverre blir jeg nok ikke sett på som helt god hvis jeg tar med meg disse vanene hjem og hilser ivei på min daglige tur over Elgseter bro på vei til forelesning, men jeg håper jeg om noen dager møter moderlandet med et bittelitt mer åpent sinn.

Takk for trofast følge, kjære lesere! Verden er ikke reddet, så jeg reiser nok igjen. :)

Reklamer

8 kommentar so far »

 1. 1

  Mariannepanne:) said,

  Velkommen tilbake til Europa!! Gleder meg til skyping:D

 2. 2

  Martetarte said,

  Sørafrikansk middag akkopagnert av afrikansk musikk – ja takk, jeg kommer! Men best av alt blir det å få Trineliten tilbake til Trondheim, og du skal få en varm og god klem. Og selvfølgelig skal du bli ønsket en god morgen hver gang jeg treffer deg på vei til skolen.. Jeg setter pris på et lite hint når du er treffbar. Kommer du rett til Trondheim, eller skal du hilse på Miriam først? God tur!

 3. 3

  Trine said,

  Middag skal bli! Gleder meg! :) Skal nok treffe Miriam & Co. først ja, så kommer med toget mandag kveld. Blir så bra å komme tilbake!

 4. 4

  Mats said,

  Alle fire gleder seg til å se deg, igjen eller for første gang!

  Det ser ut som du har hatt noen fantastisk måneder, og utrettet og opplevd mye!

  Vi sees på søndag!

 5. 5

  Ja dette var saker! Du kler safarihatt som få :) Ser fram til å få deg hjem over helga!!!

 6. 6

  Janne-mor said,

  Er visst litt sen med kommenteringen jeg.. Jaja, bedre sent enn aldri, som en jeg kjenner pleier å si.. :P Likte listene over dyr du hadde sett og over hva du hadde fått med deg tilbake. Mamma hadde nok likt å få se på nesehorn og mange andre gøyale fugler, hun som er så glad i fugledyr! ;)
  Du er savnet allerede, – klisje, men sant. Du er så mye verdt!

 7. 7

  Janne-mor said,

  RÅKUL den radioen forresten! FET!

 8. 8

  Wow, interessant inlegg og takk får fin blog!!


Comment RSS · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: