Snart halvveis…

Tiden går fort, men ting tar tid her. Lang tid. Det er følelsen etter å ha vært her i drøye fem uker – ukene har gått fort, men det vi prøver å gjøre tar lang tid. Etter anbefaling har jeg forberedt meg mentalt på African Time og venting, men likevel blir jeg like overrasket hver gang vi sitter der og venter, og venter. Og dette til tross for at Baloos «ta livet som det faller seg» har vært mitt livsmotto fra jeg fylte ti. Karakterbyggende? Får håper det.

Pruting er en stor utfordring i hverdagen. Ved kjøp av et maleri fikk jeg en maracas med på kjøpet – antar at det var et dårlig tegn. Men maracasen er fin, og kom til god nytte da vi et par timer senere befant oss på reggaekonsert og det bare var å slenge seg med. :)

Fremmede språk ligger lite naturlig for meg. Heldigvis funker engelsk til det meste her, men man faller litt utenfor i enkelte situasjoner. De siste to torsdagene har vi hatt xhosatimer med enestående Ivy. Veldig gøy med heftige klikkelyder, men glosepuggingen går veldig dårlig… Burde vel heller satt inn støtet på afrikaans da det hadde vært mer nyttig i Kensington – spesielt i møte med barn er det endel som ikke snakker så godt engelsk, og i det siste har det vært mye barn.

De to siste ukene har det vært Holiday Program for 10-13-åringer på Kensington senteret. Temaet var «I am somebody» og ved hjelp av utrolig mange aktører fra Kensington/Factreton ble både program og måltider gjennomført uten at vi hadde finansiering! Vi fem norske på senteret har vært endel involvert i planlegging og gjennomføring av programmet, og selv om dette arbeidet ikke har vært direkte tilknyttet våre oppgaver ved senteret har det gitt over oss mulighet til å bli bedre kjent med noen av de som bor her. Siden vi ikke får lov til å gå noen steder alene er ikke det så lett ellers… Det er en hard virkelighet disse barna vokser opp i. Helt sykt å høre barn fortelle om dop, gatevold, seksuell misbruk, redsel for å bli rekruttert av gjengledere osv. Men i god Michael Jackson-spirit ble Holiday Programmet avsluttet med variety show og tilslutt alle barna på scenen og «We are the world». Veldig fint!

_MG_0555

Reklamer

6 kommentar so far »

 1. 1

  Martetarte said,

  Jammen flott at vi har øvd på maracasspilling sammen med Trond-Viggo, da! Visste det ville komme godt med en eller annen gang. Flott at du oppdaterer bloggen mens jeg har nattevakt, fortsett sånn!

 2. 2

  M:)R said,

  Festet meg ved «tid» for det er stadig et utfordrende og aktuelt tema.
  Du får trening i «å være der du er når du er der», skjønner jeg. Det er en livslang trening for meg – og det vet du godt;)
  Når du sitter der og venter, kan du tenke over at akkurat nå ser livet ditt slik ut og slik skal det være! For «alle disse dager som kom og gikk. Ikke visste jeg at de var selve livet.»

 3. 3

  Zazu said,

  African time? Skjønner jeg hadde vært litt stresset der nede! Veldig gøy å lese om hverdagen din, virkelig! Håper du føler at du får reddet noen deler av verden i alle fall. Jeg tenker å bryne meg på maur her hjemme etterhvert, men først skal jeg drikke te og prate «italiensk» på hjørnet :) Gleder meg til å rundvaske før du kommer! Har planlagt alle krokene jeg skal støvtørke med iver kan du tro! Og maracassen er selvfølgelig velkommen som taktstøtte ved pianoet :o)

 4. 4

  Janne-mor said,

  hihi, prutingen er vi to om, Trine! Det er kanskje noe som ligger til familien at det ikke er våres sterkeste side, men jeg velger å se på det positivt jeg:) Du er kul!

 5. 5

  TidløseORD said,

  Å ta livet som det faller seg er jo noe helt annet når det faktisk skjer noe enn når det ikke skjer noe som helst!
  Ventingen er jo helt normal, og egentlig ganske behagelig om jeg husker riktig (det kan jo tenkes mitt bilde av Afrika har blitt litt vel romantisert når det nå har kommet såpass på avstand), så det er bare å lære seg å slappe av i disse pausene ;)

  Og grats med strikkhopp!

 6. 6

  Åshild said,

  Ja, du må passe på å nyte tiden! Selv om du kanskje kan lengte hjem av og til, kan jeg love deg du kommer til å savne CT når du sitter på lesesalen!


Comment RSS · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: