Sosialt entreprenørskap i praksis

Da er internshipene fordelt og vi er igang! Jeg og 4 andre skal være på SHAWCO-senteret i Kensington. Dette er en av de fargede townshipene, altså et område der de fargede ble flyttet til under apartheid. De fargede townshipene er ikke så fattige som de sorte, men det er likevel store problemer – gjengkriminalitet, dop og en arbeidsledighet på 73%. Området huser 80.000 innbyggere.

Senteret i Kensington er SHAWCOs eldste senter, og det dyreste i drift. Så det er mye å ta tak i! Målet for vårt arbeid er å gjøre senteret mindre avhengig av donasjoner, og i første omgang skal vi få oversikt over alle inntekter og utgifter og alle ressurser og avtaler de har nå, og lage et fornuftig regnskapssystem slik at de kan holde litt bedre oversikt over økonomien sin. Så blir det å se på ulike inntektsbringende prosjekter som også skaper sosial verdi – å skape arbeidsplasser er da en av de viktige tingene å ta tak i, og å skape gode hengeplasser (internettkafé/kiosk/grillområde/konserter) for ungdommer som et godt alternativ til mye av det andre som skjer i området. Spennende å være med på å ta avgjørelser som får konskvenser, og vi jobbe tett sammen med to herlige damer, Sharon og Sharon – hun ene er senterleder, mens hun andre er prosjektansvarlig, er fra området og kjenner dermed alt og alle. Veldig nyttig!

I tillegg til å skrive en forretningsplan for Kensington-senteret skal vi også jobbe med en forretningsplan for brødproduksjon i townshipene. Dette er litt mer svevende, men målet er rimelige og næringsrike brød til folk i townshipene og å skape arbeidsplasser ved å hjelpe folk igang med brødproduksjonsentreprenørskap. Med stor tro på brødundere gleder jeg meg til å komme igang med dette!

Ellers har vi gått opp på Table Mountain siden sist, verdens eldste fjell faktisk. Og med en herlig migrene presterte jeg rett og slett å spy på verdens eldste fjellgrunn – muligens litt respektløst… Men utrolig fin solnedgang fra toppen før vi tok en gondol ned. Og fra toppen av fjellet kunne jeg lese meg til at det er 10.421 km. fra Table Mountain til Oslo om jeg husker rett – det er jammen et stykke.

PICT1360

Her er ellers nesten hele gjengen samlet på Lion’s Head (se forrige post), bare Maria som kom ned en uke senere, som mangler. En herlig gjeng!

IMG_1807

Reklamer

4 kommentar so far »

 1. 1

  Tilfeldig saudabu said,

  «brødproduksjonsentreprenørskap», fiffig.

  Kjipern med migrene på Table Mountain! Men det er nesten sånt man må regne med ute på tur, det går litt på helsa løs til tider. Men likevel, akk så morro det er!

  Det ser ut som du har fått deg en artig utfordring! Virkelig noe for deg, igrunn =o)

  Kos deg max, og fortsett med å keepe us posted!

 2. 2

  hemmelig beundrer said,

  Så gøy å lese! Du skriver godt og rett på sak jo :) Uff til migrene, husk vann og søvn, mitt evige mantra. Det er ikke så varmt der nei? Her er det full sol og 30 varme, jeg koser meg kan du si. Bare si ifra hvis du vil ha litt varme sendt, ned til AFRIKA! Haha. Og husk, gå ikke alene! Klemifleng

 3. 3

  Janne-mor said,

  Gøy, gøy å lese. Du er godt i gang med å redde verden, det liker vi! Heia deg! Du imponerer meg nok en gang, Søster ;)

 4. 4

  Mariannepanne:) said,

  Måtte bare inn her og ta en titt, da det ble så kort tidliger i dag….sorry! Men ja, nå bærer det snart sørover på oss også….sitter her med diplomen på bordet og et bombet rom …..skal bare finne ut hva jeg skal putte i sekken nå, og sette resten i kjelleren……så ja flakser vi av gårde….. Gleder meg veldig. Fortsett å skrive Trine. Spennende å lese, og ja sånne prosjekter er gode! Superklem til deg Trine!


Comment RSS · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: