En drøy uke senere

Ja, hva har skjedd egentlig? Veldig mye!

Jeg har funnet ut at jeg er håpløs på å tilpasse meg venstrekjørt trafikk og ser kronisk i feil retning når jeg skal krysse veiene. Men ingen grunn til bekymring – jeg er bevisst risikoen og har ingen umiddelbare planer om å sette meg bak et ratt.

Jeg har funnet ut at butternut (smørvalnøtt eller grå valnøtt?) er min nye yndlingsgrønnsak – grillet, stekt, kokt, i salat eller som suppebasis.

Etter forelesninger om verdensøkonomien, dens utvikling og Afrikas fattigdom undres jeg litt over hvorfor jeg, av alle ting man kan studere ved fakultet for samfunnsvitenskap, studerer teknologi. Statsvitenskap, samfunnsøkonomi, sosiologi, sosialantropologi, utviklingsstudier – jeg får lese litt på si.

Og når jeg blir stor vil jeg ha et hus i slike herlige farger…

DSCN2079mini

DSCN1919

Ellers er vi stadig turister – på torsdag etter forelesning stod Lion’s Head på programmet. Litt av en oppstigning, men utrolig fin utsikt utover byen på toppen!

PICT1321

Og så har jeg sett pingviner da, av den afrikanske typen. Små og utrolig søte, og veldig rart å se dem sånn på stranda. Ser litt villere ut enn det var – for å ta den ærlige versjonen stod vi på en platting bak et gjerde…

PICT1343

Denne karen likte seg best alene, men det var ikke mangel på kompiser…

PICT1339

Nå nærmer første internshipdag seg og jeg gleder meg til å komme igang og være litt annet enn bare turist!

Reklamer

8 kommentar so far »

 1. 1

  Janne-mor said,

  Første kommentar!! (har lært av Åshild at å få kommentarer er stas så da skal det kommenteres:) Det er nok en gang så utrolig gøy å lese at du har det bra og gjør gøye ting! Ang teknologien vil jeg tro det kan ha noe med din forkjærlighet for realfagene å gjøre, am I right?? Ellers kan jo sosialantropologi anbefalles, sånn hvis du først synes det er gøy da.. Hils pingvinene og de fine husene!

 2. 2

  Mariannepanne:) said,

  Å så gøy å lese, Trine!! Her i Sveits er det skriveinnspurt….og varmt! 30 grader i dag!! :) Kos deg videre, legg ut bilder, også skypes vi før jeg også setter kursen sørover:)

 3. 3

  Martetarte said,

  Jeg må innrømme at jeg er litt skuffet over at du ikke gir meg enda ferskere lesestoff og oppdateringer om hva slags praksis du fikk. Såpass burde jeg kunne forvente av deg når jeg står opp før klokken fem på morgenen for å lese bloggen din. Forøvrig en rolig første nattevakt her oppe i nord, og til høsten skal jeg til Hitra – eksotisk!

 4. 4

  Dewald said,

  Gratulerer med ny yndlingsgrønnsak! Er enig med deg at det smaker ganske godt. Håper du trives med internshipen!

 5. 5

  Samfunnsøkonomi er tingen, eller hva? Har du forresten sett «Pingvinenes marsj»? Det er en film du vil like :p Lykke til videre! Og send meg et kort, værsåsnill :) Det er bare du som får post her :p

 6. 6

  Trine said,

  Samfunnsøkonomi er definitivt tingen! Jeps, «Pingvinenes marsj» er sett – herlig film! Men dette var afrikanske pingviner, også kalt Jackass penguins. Et fiffig navn. Du skal rett og slett få et kort med en på! :)

 7. 7

  Storebror said,

  Jeg vil også anbefale «Pingvinenes marsj» framfor «Jackass»! Gøy å lese om alt du opplever!

 8. 8

  Herlig film..? Øh, ja, gøy den…


Comment RSS · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: