På afrikansk jord!

DSCN1945

Endelig på afrikansk jord, og for en utrolig fin by! Tross mye snakk om horisontalt regn fra Sydpolen og slikt har vi nå hatt strålende sol og sett toppen av Table Mountain hver dag siden jeg kom på søndag – ikke  vanlig til vintertid å være sies det…

PICT1317

For å få litt oversikt over byen gikk vi opp på Signal Hill på søndag etter at vi hadde ankommet tidlig om morgenen. En liten bakketopp, men veldig fint å se utover byen og opp mot fjellene.

DSCN1977

På mandag var vi en tur på Universitetet i Cape Town (UCT) der vi skal ha forelesninger. Startet friskt med å problematisere bakgrunnen for Afrikas fattigdom og dens historie – hvem er egentlig ansvarlig?

DSCN2012

SHAWCO heter organisasjonen som vi skal ha internship hos . Den er startet av UCT-studenter og på tirsdag besøkte vi deres 5 sentre i townshipene Khaylitsha, Nyanga, Mannenberg og Kensington – enorme områder med skur som huser 2 mill. mennesker.

DSCN2007

I løpet av de neste dagene skal internshipene fordeles og første arbeidsdag er neste torsdag. Gleder meg til å bli bedre kjent med disse menneskene!

DSCN2014

SHAWCO-sentrene driver med utrolig mye forskjellig, men økonomisk bærekraftighet er deres felles store utfordring. SHAWCO er historisk en bistandsorganisasjon, men har de siste årene beveget seg mot sosialt entreprenørskap for å gjøre seg uavhengig av donasjoner.

http://www.shawco.org/

Begrepet sosialt entreprenørskap har ingen absolutt definisjon, men for å gjøre det et par hakk klarere hva jeg skal lære her nede, slenger jeg tilslutt inn Gregory Dees’ definisjon:

”Sosiale entreprenører skiller seg fra forretningsentreprenører på mange måter. Hovedforskjellen er
at sosiale entreprenører starter sin aktivitet med en eksplisitt sosial hensikt i tankene. Deres
hovedhensikt er å gjøre verden til et bedre sted for alle. Dette påvirker hvordan de måler sin suksess
og hvordan de strukturerer sine entrepriser. Det beste mål for suksess for sosiale entreprenører er
ikke hvor mye profitt de kan gjøre men i hvilken grad de skaper sosial verdi. Sosiale entreprenører
opererer som endringsagenter i den sosiale sektor.”

Reklamer

7 kommentar so far »

 1. 1

  Ragnhild Elisabeth:) said,

  Dette høres kjempespennende ut, og enda mer midt i blinken for deg enn jeg allerede har sagt!!:)Gleder meg til å følge med her:-DKlem

 2. 2

  Marit said,

  Saa bra med et saa positivt livstegn! Dette ser fryd og gammen ut. Staa paa, og husk aa ikke tenk @ det ordner seg for snille jenter. Hverken her eller i Norge.. smiiiil og koz

 3. 3

  Tord said,

  She’s alive!
  Igrunn ganske kult at et universitet har en egen bistand/sosialt entrepenørskapsorganisasjon! På mange måter en vinn vinn-greie, når man likevel vil kjøre masse reallife-scenarier og prosjekter, hvorfor ikke redde verden litt i samme slengen?

  Kos deg! Og blogg snart igjen!

 4. 4

  Storebror said,

  Så gøy at du har fått deg blogg! Gleder meg til å følge med på alt du gjør, når vi dessverre ikke får vært sammen i sommer…

 5. 5

  Åshild said,

  Kjempespennende, Trine! Lykke til med alt du foretar deg! Og nyt hver eneste dag!

 6. 6

  Hei du langt der nede! Høres ut som du har det strålende, og det liker jeg :) Flotters!! Her hjemme har vi atter en sommer fått måser i hagen, jeg har punktert sykkelen din (den fikses til du er hjemme, selvfølgelig) og studbevis strømmer på fra NTNU. Det er blått i år :) Savner deg og håper du nyter livet, utsikten og SørAfrika :) Klem og klyp.

 7. 7

  Janne-mor said,

  Godt å lese det jeg trodde og håpet jeg skulle få lese om turen din! Du har det bra! Og hipp hurra for det! At du har det så bra rettferdiggjør at du glimrer med ditt fravær denne sommeren! :)


Comment RSS · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: