Redde verden innen 2020?

The Fortune at the Bottom of the PyramidJa, du er med på å brette opp ermene og ta i et tak? Jeg har de siste dagene sittet med «The Fortune at the Bottom of the Pyramid» av den kjente økonomi- og strategiguruen C. K. Prahalad – en rapport med utgangspunkt i hans tanker måtte skrives før avreise. Inspirerende lesning om hvordan verdens fattigdom kan elimineres innen 2020 ved å gjøre verdens fire milliarder mennesker som lever på mindre enn to dollar per dag til konsumenter.

Fattigdom må, ifølge Prahalad, ses på som et enormt marked med uutforskede muligheter. Tradisjonelt har næringslivets varer og tjenester vært forbeholdt det rike vestens markeder, mens stater og organisasjoner har, mer eller mindre vellykket, betjent verdens utviklingsland. Bistand, i sin tradisjonelle form, gjør de fattige til offere, og dette hindrer i stor grad vestlige i å møte dem med respekt, anerkjennelse og rettferdig behandling.

Herved anbefalt sommerlektyre – men jeg slår et slag for produsenter, og ikke bare konsumenter.

Om en uke er jeg i Cape Town!

Reklamer

3 kommentar so far »

 1. 1

  Martetarte said,

  Vel og bra. Hvordan går forberedelsene til turen? Jeg vil gjerne gi deg en god blanding av norsk og bantuspråk, og ønske deg safari njema til eKapa.

 2. 2

  Solveig said,

  Hei Trine! Gjett hva Henrik og jeg har skrevet PD9 artikkel om? Fortune at the bottom of the pyramid! :) Helt sant! Vi har ikke fått levert den ennå da (selv om jeg drar hjem på ferie i dag) men skal få levert den i løpet av neste uke forhåpentligvis. Jeg skulle til og si at jeg kan sende den til deg men spørs om den er så veldig interessant.. Håper du får en kjempe fin tur og veldig bra at vi kan følge med på bloggen din og se hva du driver med! :)

 3. 3

  Mariannepanne:) said,

  Hei Trinemor!!! Hvordan går det??? Jeg er spent!! Sitter her og skriver på diplomen, tenker på afrika og dagdrømmer :D


Comment RSS · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: